Vína sú preverené v Alergie centre Floridsdorfer.
Viac informácií nájdete na našej stránke 'Histamin vo víne'.
Týmto symbolom sú označené vína, ktoré sú spoločnosťou Veganen Gesellschaft certifikované ako vegánske – neobsahujú žiadne prísady živočíšneho pôvodu, napr. želatíny, namiesto toho sa používa čistý rastlinný proteín.
Týmto symbolom sú označené vína s obsahom fruktózy menej ako 1g/l.
Pri ich výrobe sa kladie dôraz, aby sa počas kvasenia všetok dostupný cukor premenil na alkohol.
Tak zostane len malá zostatková hodnota cukru 1 g/l. Ten sa ďalej delí na napr. 50% fruktózy a 50% glukózy.
Týmto symbolom sú označené vína s obsahom sorbitolu menej ako 1g/l.
Suché vína, napr. Weingut WEISS, majú veľmi nízku zostatkovú hodnotu sorbitolu.
Platí pravidlo čím suchšie víno, tým nižší obsah sorbitolu.
Prihláste sa na odber noviniek a získate okamžitú
jednorazovú zľavu na celý nákup.