Je zameraná na najtradičnejšie slovenské recepty akými sú kapustnica, medovníky, závin, štedrák a pod., ibaže s menšími obmenami aby boli vhodné pre histaminikov ale aj celiatikov, či alergikov na bielkovinu kravského mlieka, orechy, vajcia…
Kapustnica bez kyslej kapusty, závin bez kysnutia či medovníky bez lepku, mliečnej bielkoviny a vajca? To všetko sa dá a chutí to často na nerozoznanie od originálu. Samozrejme nájdu sa v knihe aj moderné, vianočne ladené recepty -minimálne 1-2 v každej kapitole.
V úvode knihy nájdete kapitolu Alternatívy potravín, kde sú vysvetlené náhrady, ktoré v knihe používam a tak isto aj tipy a recepty ako si vyrobiť domáci vanilkový cukor, ovsenú smotanu či perníkové korenie.
Okrem toho pri receptoch nájdete aj rôzne vysvetlivky, tipy, poznámky a alternatívy, ktoré boli konzultované s odborníčkou na histamínovú intoleranciu Ing. Kateřinou Váňovou, PhD. a tak isto sú pri každom recepte vyobrazené piktogramy, podľa ktorých hneď budete vedieť, či je pre vás daný recept vhodný.
Kniha obsahuje 72 receptov, rozdelených do 7 kapitol, od polievok, cez hlavné jedlá, dezerty až po kapitolu Silvester. Špeciálnu, poslednú, kapitolu tvoria recepty mojich priateľov slovenských a českých foodblogerov, cukrárov, kuchárov či šéfkuchárov, ktorí prijali výzvu vytvoriť recepty vhodné pre nás, histamikov.
Konkrétne ide o nasledovných:
Přihlaste se k odběru novinek a získáte okamžitou
jednorázovou slevu na celý nákup.