Mladé, suché ovocné víno, ktoré sa výborne hodí k červenému mäsu, zverine a tiež pečenej husi.
Synonymá: Svätý Vavrinec, Pinot Saint-Laurent, Swarzer, Blauer Saint Laurent, Lorenztraube, Szent Lorincz a iné.
Pôvod: je nejasný. Podľa Galeta je označenie Pinot Saint-Lorent chybné, lebo táto odroda nepatrí do skupiny pinot. Pulliat ju považoval za francúzsku odrodu, ktorú údajne Bronner z Wieslochu priniesol do Nemecka a pôvodne ju rozmnožil ako stolovú odrodu. Iba neskoršie sa používala na výrobu červených vín. Bronner ju údajne nazval podľa miesta, v ktorom ju objavil. Je pravdepodobné, že pochádza z Médocu z obce Laurent, alebo z oblasti Var, z obce St. Laurent. Oberlin označuje za jej pravlasť Alsasko, kde ju obyvatelia od nepamäti pestovali pod názvom Schwarzer. V Listine registrovaných odrôd je registrovaná od roku 1941. Vína - výraznejšie kyseliny a triesloviny, s dostatočným farebným odtieňom.
Prihláste sa na odber noviniek a získate okamžitú
jednorazovú zľavu na celý nákup.