Som suché ružové víno CABERNET SAUVIGNON ROSÉ a pochádzam od Slovenského výrobcu Martin Pomfy – Mavín. Mám jemnú, lososovo - ružovú farbu. Aróma je cítiť po čiernych ríbezliach, žihľave a ružovom grepe. Chuť mám ovocnú, sviežu, kopírujúcu aromatické vnemy.
Teplota podávania 10*C, Teplota skladovania 14*C.
Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Strekovský vinohradnícky rajón, obec: Rúbaň, hon: Starý vrch.
Spôsob výroby: 50 % macerácia hrozna 6 hodín, 50% okamžite lisovanie
Kvasenie: Nerezová nádrž, 16°C, 16 dní
Vyzrievanie: Nerezová nádrž, na jemnom kvasinkovom sedimente 6 mesiacov
Synonymá: Kabernet-Soviňon, Lafit, Lafet, Petit Cabernet, Vidure, Petit Bouchet, Carbouret, Marchoupet, Sauvignon rouge a iné.
Pôvod: pochádza z polovice 16. storočia. Kabernety, rozšíril ju kardinál Richelieu prostredníctvom svojho správcu Bretona, a to v juhozápadnom Francúzsku, v okolí Bordeaux. Tu spolu s Merlotom vytvárajú svetoznáme kvalitné bordeauxské vína. Cabernet Sauvignon tvorí 3/4 sortimentu tejto veľkej a chýrnej oblasti – Médocu. V Listine registrovaných odrôd je registrovaný od roku 1980. Zrieť začína koncom augusta, dozrieva neskoršie, v 1. – 2. dekáde októbra. Vína majú kabernetový buket, ktorý sa zvýrazňuje hlavne u starších ročníkov. Víno je bohaté na tanín, antokyany, a sú s výraznejšími kyselinami.
Prihláste sa na odber noviniek a získate okamžitú
jednorazovú zľavu na celý nákup.