Čeština
  • Slovenčina
  • Čeština
Osobní odběr: +421 908 696 327
Filter
typ vína
druh vína
barva vína
alkohol
cukernatost
výrobce
Filter
typ vína
druh vína
barva vína
alkohol
cukernatost
výrobce
  • Bio víno
  • Rakousko

Frankovka modrá ľadové víno

Červené, Sladké, 2020, 0.38l
639.00 kč s DPH
Dostupnost: skladem
Doručení: doma do 72 hodin V případě doručení službou Zásilkovna, až 96 hodin.
Oblast: Rakousko
Výrobce: Winzerhof Allacher
Ročník: 2020
Cukernatost: sladké
Objem: 0.38 l
Obsah alkoholu: 10.60 %
Počet špůntíku:
10 Do věrnostního programu se mohou zapojit pouze registrovaní zákazníci. Špůntíky budou připsány pouze přihlášeným zákazníkům.
Počet kusů:
Nakupte ještě za 2,531.00 kč a máte dopravu zdarma!
Základní informace Recenze 3

Frankovka modrá ľadové víno

Ľadová vína sú známe po celom svete, avšak možné je ich vyrábať len v niekoľkých málo vínnych krajínách (Rakúsko, Nemecko a Kanada). Dlhé čakanie a neistoty, či hrozno až do prvých mrazov je stále zdravé a nebolo napadnuté škodcami, či vtákmi je pre vinárstva produkujúce ľadové vína veľká výzva. Aspoň -8 stupňov Celzia je nutné, aby voda zmrzla v bobulách a tým aj vznikla požadovaná sladkosť. Jedinečnosť mala vždy svoju cenu. Prostredníctvom tohto odboru, získalo vinárstvo Allacher niekoľko medzinárodných ocenení. Vynikajúce ako aperitív, skúste toto neuveriteľné víno a neoľutujete. Skladovateľné je po celé desaťročia! Vychutnajte si ľadové víno od Allachera.

Alkohol:
10,6 %
Zbytkový cukor:
197 g/l 
Celková kyselina siričitá:
314 mg/l
Zvyškový histamín:
pod 0,1 mg/l

Frankovka modrá ľadové víno

Červené, Sladké, 2020, 0.38l
Počet kusů:
639.00 kč s DPH
Přidat do košíku
Frankovka modrá ľadové víno

Čo sú to ľadové vína?

Ľadové víno sa vyrába z hrozna, ktoré sa predtým nechalo „ošľahnúť“ mrazom. Pokus vyrobiť ho nie je vôbec jednoduchý a je to vždy lotéria. Strapce hrozna na takéto víno sa oberajú, až keď vonkajšia teplota klesne pod –7 °C. 

Princíp výroby ľadového vína tkvie v dodržaní teploty pri zbere a lisovaní hrozna. Teplota nesmie byť od zberu po čas lisovania vyššia ako – 7 °C. Hrozno nemôže počas lisovania v nijakom prípade rozmrznúť. Počas celého výrobného procesu sa tak šťava z hrozna neroztopí. V priebehu lisovania zmrznutých bobúľ zostáva voda vo forme ľadu vo vnútri lisu, zatiaľ čo von vyteká hustý a veľmi sladký koncentrovaný mušt. Minimálna hranica cukornatosti ľadového vína je 27 stupňov.

Všetky ľadové vína sú sladké, majú výraznú arómu a nižší obsah alkoholu (8 až 9 %). 

Také by vám mohlo chutnat

Získejte slevu 10%!

Přihlaste se k odběru novinek a získáte okamžitou
jednorázovou slevu na celý nákup.

Zadáním emailu vyjadřujete souhlas s Podmínkami ochrany soukromí .

Neprešli ste validáciou google captcha.

Děkujeme, na Vaši emailovou adresu jsme vám zaslali 10% slevový kupón.
×
Používáním našich stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají dodávat kvalitnější služby. Více informací.
OK
Zanechajtespravu