Čeština
  • Slovenčina
  • Čeština
Osobní odběr: +421 908 696 327
Filter
typ vína
druh vína
barva vína
alkohol
cukernatost
výrobce
Filter
typ vína
druh vína
barva vína
alkohol
cukernatost
výrobce
  • Bio víno
  • Rakousko

Rizling vlašský ľadové víno

Bílé, Sladké, 2020, 0.38l
599.00 kč s DPH
Dostupnost: skladem
Doručení: doma do 48 hodin V případě doručení službou Zásilkovna, až 72 hodin.
Oblast: Rakousko
Výrobce: Winzerhof Allacher
Ročník: 2020
Cukernatost: sladké
Objem: 0.38 l
Obsah alkoholu: 11.00 %
Počet špůntíku:
10 Do věrnostního programu se mohou zapojit pouze registrovaní zákazníci. Špůntíky budou připsány pouze přihlášeným zákazníkům.
Počet kusů:
Nakupte ještě za 2,530.00 kč a máte dopravu zdarma!
Základní informace Recenze 3

Ľadové víno bez histamínu!

Ľadová vína sú známe po celom svete, avšak možné je ich vyrábať len v niekoľkých málo vínnych krajínách (Rakúsko, Nemecko a Kanada). Dlhé čakanie a neistoty, či hrozno až do prvých mrazov je stále zdravé a nebolo napadnuté škodcami, či vtákmi je pre vinárstva produkujúce ľadové vína veľká výzva.

Odroda Rizlingu vlašského je ideálna na výrobu ľadového vína. Táto odroda má prirodzene mierne vyššiu kyslosť, takže sa koncentruje nielen cukor, ale aj kyslosť. Farba je tmavo-citrónová žltá, dokonalá harmónia kyseliny a zvyškového cukru. Aspoň -8 stupňov Celzia je nutné, aby voda zmrzla v bobulách a tým aj vznikla požadovaná sladkosť. Jedinečnosť mala vždy svoju cenu.

Prostredníctvom tohto odboru, získalo vinárstvo Allacher niekoľko medzinárodných ocenení. Vynikajúce ako aperitív, skúste toto neuveriteľné víno a neoľutujete. Skladovateľné je po celé desaťročia!

Ak Vám chutí toto vínko odporúčame aj: 
Zweigelt ľadové víno

Alkohol:
11 %
Zbytkový cukor:
130.7 g/l
Kyselina:
6,7 ‰
Celková kyselina siričitá:
274 mg/l
Zvyškový histamín:
pod 0,1 mg/l

Rizling vlašský ľadové víno

Bílé, Sladké, 2020, 0.38l
Počet kusů:
599.00 kč s DPH
Přidat do košíku
Rizling vlašský ľadové víno

Čo sú to ľadové vína?

Ľadové víno sa vyrába z hrozna, ktoré sa predtým nechalo „ošľahnúť“ mrazom. Pokus vyrobiť ho nie je vôbec jednoduchý a je to vždy lotéria. Strapce hrozna na takéto víno sa oberajú, až keď vonkajšia teplota klesne pod –7 °C.

Princíp výroby ľadového vína tkvie v dodržaní teploty pri zbere a lisovaní hrozna. Teplota nesmie byť od zberu po čas lisovania vyššia ako – 7 °C. Hrozno nemôže počas lisovania v nijakom prípade rozmrznúť. Počas celého výrobného procesu sa tak šťava z hrozna neroztopí. V priebehu lisovania zmrznutých bobúľ zostáva voda vo forme ľadu vo vnútri lisu, zatiaľ čo von vyteká hustý a veľmi sladký koncentrovaný mušt. Minimálna hranica cukornatosti ľadového vína je 27 stupňov.

Všetky ľadové vína sú sladké, majú výraznú arómu a nižší obsah alkoholu (8 až 9 %).


Také by vám mohlo chutnat

Získejte slevu 10%!

Přihlaste se k odběru novinek a získáte okamžitou
jednorázovou slevu na celý nákup.

Zadáním emailu vyjadřujete souhlas s Podmínkami ochrany soukromí .

Neprešli ste validáciou google captcha.

Děkujeme, na Vaši emailovou adresu jsme vám zaslali 10% slevový kupón.
×
Používáním našich stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají dodávat kvalitnější služby. Více informací.
OK
Zanechajtespravu