Ľadová vína sú známe po celom svete, avšak možné je ich vyrábať len v niekoľkých málo vínnych krajínách (Rakúsko, Nemecko a Kanada). Dlhé čakanie a neistoty, či hrozno až do prvých mrazov je stále zdravé a nebolo napadnuté škodcami, či vtákmi je pre vinárstva produkujúce ľadové vína veľká výzva. Aspoň -8 stupňov Celzia je nutné, aby voda zmrzla v bobulách a tým aj vznikla požadovaná sladkosť. Jedinečnosť mala vždy svoju cenu. Prostredníctvom tohto odboru, získalo vinárstvo Allacher niekoľko medzinárodných ocenení. Vynikajúce ako aperitív, skúste toto neuveriteľné víno a neoľutujete. Skladovateľné je po celé desaťročia! Vychutnajte si ľadové víno od Allachera.
Ľadové víno sa vyrába z hrozna, ktoré sa predtým nechalo „ošľahnúť“ mrazom. Pokus vyrobiť ho nie je vôbec jednoduchý a je to vždy lotéria. Strapce hrozna na takéto víno sa oberajú, až keď vonkajšia teplota klesne pod –7 °C.
Princíp výroby ľadového vína tkvie v dodržaní teploty pri zbere a lisovaní hrozna. Teplota nesmie byť od zberu po čas lisovania vyššia ako – 7 °C. Hrozno nemôže počas lisovania v nijakom prípade rozmrznúť. Počas celého výrobného procesu sa tak šťava z hrozna neroztopí. V priebehu lisovania zmrznutých bobúľ zostáva voda vo forme ľadu vo vnútri lisu, zatiaľ čo von vyteká hustý a veľmi sladký koncentrovaný mušt. Minimálna hranica cukornatosti ľadového vína je 27 stupňov.
Všetky ľadové vína sú sladké, majú výraznú arómu a nižší obsah alkoholu (8 až 9 %).
Prihláste sa na odber noviniek a získate okamžitú
jednorazovú zľavu na celý nákup.