Slovenčina
  • Slovenčina
  • Čeština
Osobný odber: +421 908 696 327
Filter
typ vína
druh vína
farba vína
alkohol
cukornatosť
výrobca
Filter
typ vína
druh vína
farba vína
alkohol
cukornatosť
výrobca
  • Bio víno

Rizling vlašský ľadové víno

Biele, Sladké, 2017, 0.38l
22.90 €
Dostupnosť: skladom
Doručenie: doma do 48 hodín V prípade doručenia službou Zásielkovňa, až 72 hodín.
Oblasť: Rakúsko
Výrobca: Winzerhof Allacher
Ročník: 2017
Cukornatosť: sladké
Objem: 0.38 l
Obsah alkoholu: 11.00 %
Počet štuplíkov:
10 Do vernostného programu sa môžu zapojiť len registrovaní zákazníci. Štuplíky budú pripísané len prihláseným zákazníkom.
Počet kusov:
Nakúpte ešte za 85.00 € a máte dopravu zadarmo!
Základné informácie Recenzie 1

Ľadové víno bez histamínu!

Ľadová vína sú známe po celom svete, avšak možné je ich vyrábať len v niekoľkých málo vínnych krajínách (Rakúsko, Nemecko a Kanada). Dlhé čakanie a neistoty, či hrozno až do prvých mrazov je stále zdravé a nebolo napadnuté škodcami, či vtákmi je pre vinárstva produkujúce ľadové vína veľká výzva.

Odroda Rizlingu vlašského je ideálna na výrobu ľadového vína. Táto odroda má prirodzene mierne vyššiu kyslosť, takže sa koncentruje nielen cukor, ale aj kyslosť. Farba je tmavo-citrónová žltá, dokonalá harmónia kyseliny a zvyškového cukru. Aspoň -8 stupňov Celzia je nutné, aby voda zmrzla v bobulách a tým aj vznikla požadovaná sladkosť. Jedinečnosť mala vždy svoju cenu.

Prostredníctvom tohto odboru, získalo vinárstvo Allacher niekoľko medzinárodných ocenení. Vynikajúce ako aperitív, skúste toto neuveriteľné víno a neoľutujete. Skladovateľné je po celé desaťročia!

Ak Vám chutí toto vínko odporúčame aj: 
Zweigelt ľadové víno

Alkohol:
11 %
Zbytkový cukor:
130.7 g/l
Kyselina:
6,7 ‰
Celková kyselina siričitá:
274 mg/l
Zvyškový histamín:
pod 0,1 mg/l

Rizling vlašský ľadové víno

Biele, Sladké, 2017, 0.38l
Počet kusov:
22.90 €
Pridať do košíka
Rizling vlašský ľadové víno

Čo sú to ľadové vína?

Ľadové víno sa vyrába z hrozna, ktoré sa predtým nechalo „ošľahnúť“ mrazom. Pokus vyrobiť ho nie je vôbec jednoduchý a je to vždy lotéria. Strapce hrozna na takéto víno sa oberajú, až keď vonkajšia teplota klesne pod –7 °C.

Princíp výroby ľadového vína tkvie v dodržaní teploty pri zbere a lisovaní hrozna. Teplota nesmie byť od zberu po čas lisovania vyššia ako – 7 °C. Hrozno nemôže počas lisovania v nijakom prípade rozmrznúť. Počas celého výrobného procesu sa tak šťava z hrozna neroztopí. V priebehu lisovania zmrznutých bobúľ zostáva voda vo forme ľadu vo vnútri lisu, zatiaľ čo von vyteká hustý a veľmi sladký koncentrovaný mušt. Minimálna hranica cukornatosti ľadového vína je 27 stupňov.

Všetky ľadové vína sú sladké, majú výraznú arómu a nižší obsah alkoholu (8 až 9 %).


Tiež by vám mohlo chutiť

Získajte zľavu 10%!

Prihláste sa na odber noviniek a získate okamžitú
jednorazovú zľavu na celý nákup.

Zadaním emailu vyjadrujete súhlas s Podmienkami ochrany súkromia.

Neprešli ste validáciou google captcha.

Ďakujeme, na Vašu emailovú adresu sme vám zaslali 10% zľavový kupón.
×
Používaním našich stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú dodávať kvalitnejšie služby. Viac informácií.
OK