Slovenčina
  • Slovenčina
  • Čeština
Osobný odber: +421 908 696 327
Filter
typ vína
druh vína
farba vína
alkohol
cukornatosť
výrobca
Filter
typ vína
druh vína
farba vína
alkohol
cukornatosť
výrobca
  • Bio víno

Frankovka modrá ľadové víno

Červené, Sladké, 2017, 0.38l
22.90 €
Dostupnosť: skladom
Doručenie: doma do 72 hodín V prípade doručenia službou Zásielkovňa, až 96 hodín.
Oblasť: Rakúsko
Výrobca: Winzerhof Allacher
Ročník: 2017
Cukornatosť: sladké
Objem: 0.38 l
Obsah alkoholu: 10.60 %
Počet štuplíkov:
10 Do vernostného programu sa môžu zapojiť len registrovaní zákazníci. Štuplíky budú pripísané len prihláseným zákazníkom.
Počet kusov:
Nakúpte ešte za 85.00 € a máte dopravu zadarmo!
Základné informácie

Frankovka modrá ľadové víno

Ľadová vína sú známe po celom svete, avšak možné je ich vyrábať len v niekoľkých málo vínnych krajínách (Rakúsko, Nemecko a Kanada). Dlhé čakanie a neistoty, či hrozno až do prvých mrazov je stále zdravé a nebolo napadnuté škodcami, či vtákmi je pre vinárstva produkujúce ľadové vína veľká výzva. Aspoň -8 stupňov Celzia je nutné, aby voda zmrzla v bobulách a tým aj vznikla požadovaná sladkosť. Jedinečnosť mala vždy svoju cenu. Prostredníctvom tohto odboru, získalo vinárstvo Allacher niekoľko medzinárodných ocenení. Vynikajúce ako aperitív, skúste toto neuveriteľné víno a neoľutujete. Skladovateľné je po celé desaťročia! Vychutnajte si ľadové víno od Allachera.

Alkohol:
10,6 %
Zbytkový cukor:
197 g/l 
Celková kyselina siričitá:
314 mg/l
Zvyškový histamín:
pod 0,1 mg/l

Frankovka modrá ľadové víno

Červené, Sladké, 2017, 0.38l
Počet kusov:
22.90 €
Pridať do košíka
Frankovka modrá ľadové víno

Čo sú to ľadové vína?

Ľadové víno sa vyrába z hrozna, ktoré sa predtým nechalo „ošľahnúť“ mrazom. Pokus vyrobiť ho nie je vôbec jednoduchý a je to vždy lotéria. Strapce hrozna na takéto víno sa oberajú, až keď vonkajšia teplota klesne pod –7 °C. 

Princíp výroby ľadového vína tkvie v dodržaní teploty pri zbere a lisovaní hrozna. Teplota nesmie byť od zberu po čas lisovania vyššia ako – 7 °C. Hrozno nemôže počas lisovania v nijakom prípade rozmrznúť. Počas celého výrobného procesu sa tak šťava z hrozna neroztopí. V priebehu lisovania zmrznutých bobúľ zostáva voda vo forme ľadu vo vnútri lisu, zatiaľ čo von vyteká hustý a veľmi sladký koncentrovaný mušt. Minimálna hranica cukornatosti ľadového vína je 27 stupňov.

Všetky ľadové vína sú sladké, majú výraznú arómu a nižší obsah alkoholu (8 až 9 %). 

Tiež by vám mohlo chutiť

Získajte zľavu 10%!

Prihláste sa na odber noviniek a získate okamžitú
jednorazovú zľavu na celý nákup.

Zadaním emailu vyjadrujete súhlas s Podmienkami ochrany súkromia.

Neprešli ste validáciou google captcha.

Ďakujeme, na Vašu emailovú adresu sme vám zaslali 10% zľavový kupón.
×
Používaním našich stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú dodávať kvalitnejšie služby. Viac informácií.
OK